Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

Η νέα παραγωγή της πιο δημοφιλούς ελληνικής οπερέτας, του «Βαφτιστικού» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, από την Εθνική Λυρική Σκηνή είναι ένα νεύμα προς του φίλους του λυρικού θεάτρου στη χώρα μας. Μια συμβολική κίνηση, αφού η σεζόν αυτή είναι η τελευταία της Λυρικής στο Θέατρο Ολύμπια και το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό.

Ο «Βαφτιστικός» που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Μαΐου δεν αποτελεί αναβίωση προηγούμενης παράστασης. Πρόκειται για μια φρέσκια ανάγνωση του έργου από τον σκηνοθέτη των επιτυχιών Σίμο Κακάλα, ο οποίος σκοπεύει να τονίσει το κωμικό στοιχείο του έργου, αναδεικνύοντας την «ταχύτητα, ακρίβεια και οξυδέρκεια» της πρόζας του Σακελλαρίδη.

Σημαντικό ρόλο στην νέα παραγωγή θα έχουν ο Αντώνης Δαγκλίδης που έχει σχεδιάσει τα σκηνικά -μια βίλα στην Κηφισιά της δεκαετίας του 1920-, η Κλαιρ Μπρέισγουελ με τα εντυπωσιακά κοστούμια εποχής που δημιούργησε ειδικά για την παράσταση, ο Περικλής Μαθιέλλης στους φωτισμούς και η Ιρίνα Ακριώτη-Κολιουμπάκινα στη χορογραφία.

Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό άρθρο.