Χωρίς την Ελλάδα που αποκλείστηκε στον ημιτελικό, αλλά με την παρουσία της Κύπρου που θα εμφανιστεί στην 14η θέση πραγματοποιείται απόψε ο τελικός της Eurovision και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 22:00 από την ΕΡΤ.

Κιτς, στρας, παγέτες, πιασάρικες μελωδίες και εκκεντρικές εμφανίσεις, μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων και η πείρα του σουηδικού δικτύου SVT, το οποίο είχε ήδη αναλάβει τον τελικό του 2013: όλα τα συστατικά υπάρχουν για μια νέα επιτυχία.

Φέτος η Eurovision κάνει εξάλλου μια πολύ δυναμική είσοδο με την πρώτη απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση στις ΗΠΑ μέσω του γκέι τηλεοπτικού δικτύου Logo ενώ στον διαγωνισμό συμμετέχει και χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη με την Αυστραλία να περνά στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι φαν του θεσμού θα μπορέσουν εξάλλου να απολαύσουν φέτος τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ να τραγουδάει (εκτός διαγωνισμού) για πρώτη φορά το νέο του σινγκλ "Can't Stop the Feeling".

Η διοργανώτρια Σουηδία ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών: πρώτο εμφανίζεται το Βέλγιο, τελευταία η Αρμενία, στην 14η θέση η Κύπρος.

Αναλυτικά η σειρά: Βέλγιο, Τσεχία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστραλία, Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Κροατία, Ρωσία, Ισπανία, Λετονία, Ουκρανία, Μάλτα, Γεωργία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αρμενία.

Τον νικητή στη φετινή Eurovision θα αναδείξει η ψήφος των τηλεθεατών στο τέλος της αναμετάδοσης, λίγο πριν από τις 01:30 ώρα Ελλάδος.