Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει δωρεάν τα εισιτήρια για τη δοκιμή της παράστασης της όπερας του Βέρντι την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Στο εξωτερικό κάθε θεατρικός οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα των previews, των παραστάσεων-δοκιμών πριν από την επίσημη πρεμιέρα –σε πολύ χαμηλότερη τιμή φυσικά από τις «κανονικές» παραστάσεις. Η «άσκηση» αυτή έχει διπλό στόχο: Αφενός να δώσει οικονομική ανάσα στην παραγωγή αφού, μαζί με τις πρόβες, τρέχουν και τα έξοδα και, αφετέρου, να μετρήσει τις αντιδράσεις των θεατών πριν να είναι αργά.

Στην Ελλάδα οι ανοιχτές πρόβες είναι συγκριτικά νέο φαινόμενο και ισχύουν –χωρίς εισιτήριο- μόνο για τα μεγάλα κρατικά θέατρα και, φυσικά, τη Λυρική. Πιθανότατα διότι οι περισσότερες παραστάσεις ανεβαίνουν σε χρόνο dt.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εδώ και μήνες έχει εγκαινιάσει την τακτική της γενικής πρόβας με θεατές. Και επειδή το συγκρότημα είναι ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας, η ΕΛΣ προσφέρει κατά προτεραιότητα δωρεάν θέσεις σε ανέργους στις γενικές πρόβες της.

Η «Αΐντα», η όπερα του Βέρντι με την οποία η Λυρική Σκηνή θα εγκαινιάσει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Ηρώδειο, είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες παραγωγές του φετινού καλοκαιριού, προερχόμενη από το φημισμένο Φεστιβάλ της Ταορμίνα (δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο).

Αυτή την παράσταση θα έχουν να την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 1.500 άνεργοι συμπολίτες μας την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21:00.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας-, θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 3662100) τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη 7 Ιουνίου 14:00 – 21:00 και Τετάρτη 8 Ιουνίου 10:00 – 21:00