Με τη Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο και τέσσερις σημαντικότερους έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, η ναυαρχίδα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με Μότσαρτ και Μπετόβεν

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό αξιοσημείωτη δραστηριότητα με συναυλίες εντός και εκτός των τειχών του Ραδιομεγάρου. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, ιδρυθείσα το 1938, είναι ένα από τα πιο παλιά μουσικά σύνολα της χώρας. Διευθυντές της έχουν χρηματίσει οι πιο σημαντικοί έλληνες αρχιμουσικοί ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σολίστ και τραγουδιστές.

Η φετινή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στο Ηρώδειο είναι ένα δώρο της ορχήστρας προς το πολυπληθές κοινό της με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (Τρίτη 21 Ιουνίου). Υπό τη διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη οι μουσικοί θα ερμηνεύσουν το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 9, σε μι ύφεση μείζονα, KV 271 (Jeune Homme) του Μότσαρτ και την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Μαζί με την ορχήστρα θα εμφανιστούν οι:

Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο)
Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο)
Μαργαρίτα Συγγενιώτου (άλτο)
Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)
Τάσος Αποστόλου (μπάσος) 

Θα συμμετέχουν επίσης η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Μουσική διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Νίκος Κοτροκόης.
Μουσική διδασκαλία Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής.

Ώρα έναρξης 21:00. Είσοδος δωρεάν. Το κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται το δελτίο εισόδου από τα κεντρικά ταμεία του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου).