Η μουσική παράσταση που παρουσίασε η ερμηνεύτρια τον Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου επαναλαμβάνεται στο Ηρώδειο στις 5 Σεπτεμβρίου

Μπορεί η θεατρική καριέρα της να επισκιάστηκε από τις επιδόσεις της στο τραγούδι, όμως η Τάνια Τσανακλίδου ήταν, είναι και θα είναι μια σπουδαία ηθοποιός που βαφτίζει τα τραγούδια της στην κολυμπήθρα της θεατρικής παιδείας της. Η παράσταση που παρουσίασε στις 8 και 9 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου συνδυάζει και τις δύο αγάπες της ερμηνεύτριας με μια επιλογή από τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για το θέατρο. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο θερμή, ώστε η παράσταση επαναλαμβάνεται για μία μόνο βραδιά, στο Ηρώδειο, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με τα δικά της λόγια:

«Αυτό που κάνει μια θεατρική παράσταση μοναδική, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, είναι το γεγονός ότι δεν καταγράφεται, παρά μονάχα στο νου και την καρδιά μας. Κι έπειτα η μνήμη κάνει τις επιλογές της. Μπερδεύει πρόσωπα και ρόλους, γεμίζει τις σιωπές με προσωπικές ιστορίες. Ξεχνάμε πώς ακριβώς ήταν η πλοκή, γεμίζουν σκιές οι εικόνες. Ο χρόνος έχει παγώσει. Στιγμές μονάχα και εικόνες γεμάτες σκιές σε παλιές φωτογραφίες.

»Και ξαφνικά, ακούς ένα τραγούδι από εκείνη την παράσταση, που αμυδρά θυμάσαι, και να την η Μελίνα ολοζώντανη, να ανεβαίνει την σκάλα απ' το Υπόγειο στο φεγγάρι! Ξαναγυρνούν οι ηθοποιοί στους ρόλους τους και ξαναστήνεται η σκηνή. Μόνα τους, ολομόναχα τα τραγούδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα ζωντανεύουν πρόσωπα μυθικά και ιστορίες, που ένα βράδυ κάτω απ' τ' άστρα εξομολογήθηκαν οι άνθρωποι στους θεούς τους».

Η ταυτότητα της παράστασης:

Παίζουν: Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Παρασκευάς Κίτσος, Τάσος Μισυρλής

Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Σχεδιασμός - επιμέλεια ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός
Σχεδιασμός - επιμέλεια φωτισμού: Περικλής Μαθιέλης

Τάνια Τσανακλίδου- Μείναν τα τραγούδια μόνα, Ηρώδειο, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικά, ΑΜΕΑ, ανέργων). Προπώληση: Στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στον ιστότοπο www.greekfestival.gr και στα καταστήματα Public, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο.