Το μνημειώδες συμφωνικό-χορωδιακό έργο του Καρλ Ορφ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από το ελληνικό μουσικό σύνολο στις 18 Ιουνίου στο Ηρώδειο

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμφωνικά έργα όλων των εποχών –ακόμα και εκείνοι που έχουν αλλεργία στην κλασική μουσική το γνωρίζουν χάρη στη διασκευή των Ρέι Μάνζαρεκ και Φίλιπ Γκλας.

Το μεγαλειώδους σύλληψης έργο, βασισμένο σε 24 μεσαιωνικά ποιήματα γραμμένα από Βενεδικτίνους Μοναχούς τον 12ο και 13ο αιώνα  που ανακαλύφθηκαν το 1803 και μελοποιήθηκαν από τον Καρλ Ορφ το 1935, μαγεύει το κοινό με τον γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο.

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τα Carmina Burana υπό την διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργο Πέτρου στις 18 Ιουνίου, πλαισιωμένη από τρεις σπουδαίους Έλληνες σολίστ: την σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, τον αγαπημένο του κοινού βαρύτονο Χάρη Ανδριανό και το διακεκριμένο τενόρο Αντώνη Κορωναίο. Μαζί της θα βρίσκονται η Χορωδία της ΕΡΤ, (διδασκαλία Νίκος Κοτροκόης), η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής), η Παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών με τη συμμετοχή παιδιών από τα Δημοτικά Ωδεία Πειραιά και Αταλάντης (διδασκαλία Καλλιόπη Γερμανού, Χριστίνα Μιχαλάκη) και οι σολίστ του πιάνου  Στέφανος Νάσος και Απόστολος Παληός.

Carmina Burana του Καρλ Ορφ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 18 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00.Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35€), ζώνη Α (30€), Ζώνη Β (25€), Ζώνη Γ (20€ & 15€ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10€, 5€ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5€).