Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου με μια υπαίθρια συναυλία έργων του Μάνου Χατζιδάκι κάτω από το φως των αστεριών –δεκτά και sleeping bags

Με ένα από τα εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι τον «Μεγάλο Ερωτικό», το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου. Τα τραγούδια του κύκλου, σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών διαφόρων εποχών (Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Διονυσίου Σολωμού, Σαπφούς, Μυρτιώτισσας, Γεωργίου Σαραντάρη, Παντελή Πρεβελάκη, Γεωργίου Χορτάτζη και Σολομώντος), θα ερμηνεύσουν η συνθέτης και τραγουδίστρια Τατιάνα Ζωγράφου και ο Ανδρέας Καρακότας, συνεργάτης του συνθέτη στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του, ενώ θα τους συνοδεύσει στο πιάνο ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος.

Η συναυλία που θα αρχίσει στις 23:00 θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου προσφέρεται για ονειροπόληση, οπότε –όπως σημειώνουν και οι υπεύθυνοι του Μεγάρου- οι φίλοι της μουσικής είναι ελεύθεροι να την παρακολουθήσουν ξαπλωμένοι αναπαυτικά σε υπνόσακους ή στρώματα που θα φέρουν οι ίδιοι.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας οι τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν κομμάτια από τους κύκλους «Αθανασία», «Αντικατοπτρισμοί», «Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς» και «Τα Παράλογα». Θα ακουστούν επίσης δύο νεότερα τραγούδια, ένα της Τατιάνας Ζωγράφου και ένα του Νίκου Πλατύραχου.


O Ανδρέας Καρακότας


H Τατιάνα Ζωγράφου


Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος


Ο  προαύλιος χώρος μεταξύ των δύο κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης