Με δύο συναυλίες, στον σταθμό του μετρό Συντάγματος και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τίμησε την επέτειο το εθνικό μας συγκρότημα

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η χθεσινή (21 Ιουνίου) και η Εθνική Λυρική Σκηνή δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τους εορτασμούς.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι στις 12:30 όταν οι διερχόμενοι από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα συνειδητοποίησαν έκπληκτοι ότι οι παιδικές φωνές που ακούγονταν ήταν η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε έργα Ροσσίνι, Σούμαν, Μέντελσον, Κουρουπού κ.ά. Τους νεαρούς τραγουδιστές διηύθυνε η Μάτα Κατσούλη ενώ συνόδευε στο πιάνο ο Νίκος Βασιλείου.

Η συνέχεια γράφτηκε μετά τις 9:30 το βράδυ στην βεράντα του 4ου ορόφου του νέου κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Οι συγκεντρωμένοι εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αποσπάσματα από όπερες και τραγούδια του 20ου αιώνα των Μπρίττεν, Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Βλασόφ, Ραβέλ, Μπέρνσταϊν, Αν, Ντυπάρκ ενώ το φως έσβηνε πάνω από την Αθήνα. Τα κομμάτια ερμήνευσαν οι Αγγελική Καθαρίου, Έλενα Κελεσίδη, Χρήστος Κεχρής, Νίκος Κοτενίδης, Διονύσης Σούρμπης, Μαριλένα Στριφτόμπολα και Γιάννης Χριστόπουλος με τη συνοδεία της Σοφίας Ταμβακοπούλου στο πιάνο.


Η Έλενα Κελεσίδη στη βεράντα του ΕΜΣΤ


Η Μαριλένα Στριφτόμπολα και η Αγγελική Καθαρίου