Με jazz standards και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς το Trio Jazz θα περιμένει τους επισκέπτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ξενυχτά της Τετάρτες (έως 23:00) και προσφέρει στους επισκέπτες του ξεναγήσεις στις πολύτιμες συλλογές του, εκλεκτές μουσικές απολαύσεις και δροσερά ποτά στην αυλή του. Άμα βραδιάσει –έτσι ονομάζεται ο κύκλος των εκδηλώσεων- οι καλλιτέχνες παίρνουν τις θέσεις τους στη νότια αυλή του μουσείου και η μουσική ταξιδεύει τους τυχερούς επισκέπτες από τα ορεινά της Κρήτης ως τον αμερικάνικο νότο και την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Ένα τέτοιο ταξίδι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη 13 με το Trio Jazz με jazz standards, στιγμές ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και κλασικά κομμάτια παραδοσιακής Vocal Jazz.

Το Trio Jazz αποτελείται από τους:

Αλεξάνδρα Λέρτα

Η Αλεξάνδρα Λέρτα είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Χάγης με ειδίκευση στους τομείς Jazz Music/Voice. Με τα σχήματα The AdHoq Quartet και InDuologue έχει εμφανιστεί σε διάφορες καλλιτεχνικές σκηνές της Αθήνας και αναγνωρισμένα εγχώρια φεστιβάλ Jazz: 2nd International Kalamata Jazz Festival, Petite Fleur Jazz Festival Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου και Greek Jazz Panorama/New Generation Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Το 2014 κυκλοφόρησε το album της Blue Skies (InDuologue, Snip Records). Έχει παίξει σε αρκετές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, διδάσκει μοντέρνο τραγούδι και δανείζει τη φωνή της σε σειρές και cartoons για την ελληνική τηλεόραση και το σινεμά.

Γρηγόρης Θεοδωρίδης

Ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης είναι απόφοιτος του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Χάγης με ειδίκευση στο κοντραμπάσο. Έχει εμφανιστεί σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Λιθουανία, Αγγλία) όπως και σε πολλά σημαντικά jazz clubs της Ευρώπης. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής του Agrinio Jazz Festival που διεξάγεται εδώ και 6 χρόνια στο Αγρίνιο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το ντεμπούτο album του με το διεθνές κουαρτέτο του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 με δικές του συνθέσεις.

Δημήτρης Βερδίνογλου

Ο Δημήτρης Βερδίνογλου σπούδασε τζαζ και κλασικό πιάνο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με τους David Liebman, Brad Mehldau, Danilo Pérez, Sheila Jordan και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Benamin Herman, Kike Perdomo, Brent Sandy, Παναγιώτης Ανδρέου, Δήμος Δημητριάδης. Οι επιρροές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχων και χρωμάτων, από την Jazz, την κλασική και την ελληνική λαϊκή-παραδοσιακή μουσική έχοντας πάντα ως κύριο σημείο αναφοράς τον αυτοσχεδιασμό. Από το 2010 ζει και εργάζεται ως μουσικός στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Trio Jazz, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Ηράκλειο, Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 20:30. Είσοδος: 8€