Η σπουδαιότερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα στον κόσμο τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Εκατό μεγάλοι μουσικοί, συνεχιστές μιας μακραίωνης παράδοσης, δίνουν ραντεβού στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Τα μέλη της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης, της καλύτερης της στον κόσμο, υπόσχονται να χαρίσουν στο αθηναϊκό κοινό μια μαγική βραδιά που θα τα έχει όλα: Τσιγγάνικες μελωδίες των δασκάλων του είδους, Bela Radics, Grigoras Dinicu, Ferenc Herkel και Vittorio Monti, αλλά και έργα του κλασικού ρεπερτορίου, των Johannes Brahms, Georges Bizet, Frantz Liszt, Pyotr Tchaikovsky, Jacques Offenbach,  Pablo de Sarasate και Johann Strauss Πατέρα και Υιού.

Το συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1985 από τον Laszlo Berki, διευθυντή του National Hungarian State Ensemble, προς τιμήν του Sandor Jaroka, του διάσημου βιολιστή και μαέστρου, συγκεντρώνει τους κορυφαίους μουσικούς-συνεχιστές της τσιγγάνικης παράδοσης της Ουγγαρίας. Η ορχήστρα αποτελείται από 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα, ανάμεσά τους και τον Oszkar Okros, ο καλύτερος δεξιοτέχνης του κυμβάλου στον κόσμο.

Η Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης έχει εμφανιστεί με τεράστια επιτυχία σε πολλές αίθουσες κλασικής μουσικής και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, από την Αυστρία και τη Γαλλία ως τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.  

The Budapest Gypsy Symphony Orchestra «100 τσιγγάνικα βιολιά», Ηρώδειο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30. Τιμή εισιτηρίων: Άνω διάζωμα 25 ευρώ (φοιτητικό 20 ευρώ), Γ Ζώνη 45 ευρώ, Β Ζώνη 60 ευρώ, Α Ζώνη 75 ευρώ, διακεκριμένη 90 ευρώ (Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο 2111010099). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 2111010099,  viva.gr, καταστήματα Public, Seven Spots, media markt .