Η μπάντα που αποθεώνεται σε κάθε εμφάνισή της στη χώρα μας δίνει ραντεβού στο ελληνικό κοινό στις 23, 24 και 25 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Εντίθ Πιαφ

Κάθε εμφάνισή τους στην Αθήνα είναι αφορμή για γιορτή. Ο λόγος για τους Tiger Lillies, την ιδιόρρυθμη μπάντα από την Μεγάλη Βρετανία, που κλείνει αισίως 20 χρόνια εύρυθμης –κυριολεκτικά- δράσης, που τους έχει αποφέρει εκατομμύρια φίλους και θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Μικρό διάλειμμα για εξηγήσεις. Οι Tiger Lillies δεν είναι μια απλή μπάντα. Η μουσική τους, ένα μείγμα  gypsy punk, cabaret και avant-garde, είναι ένα ουράνιο τόξο από ήχους και μελωδίες που ακουμπάει από τη μία στην εποχή του Μεσοπολέμου, στα βερολινέζικα καμπαρέ και στα μιούζικ χολ της γαλλικής πρωτεύουσας, κι από την άλλη στο αμερικάνικο post-punk, αφομοιώνοντας καθ’ οδόν διδάγματα από όλες τις σφαίρες της τέχνης. Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενα γοητευτικό, με έντονα θεατρικά στοιχεία και, φυσικά, χιούμορ.

Η τελευταία δουλειά των Tiger Lillies είναι ένα δισκογραφικό αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με διασκευές των πιο γνωστών επιτυχιών της τραγουδίστριας: «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα. Στο γνωστό ύφος τους και με αγγλικό στοίχο τα μέλη του συγκροτήματος αποδίδουν φόρο τιμής στο «σπουργίτι», την μεγάλη γαλλίδα ερμηνεύτρια που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Μετά από την διθυραμβική υποδοχή του «Madame Piaf», όπως τιτλοφορείται ο 37ος δίσκος του συγκροτήματος, σε Βρετανία και Γαλλία, το τρίο που εμφανίζεται μέχρι τα τέλη του Ιουλίου στο Soho Theatre της βρετανικής πρωτεύουσας θα δώσει τρεις συναυλίες στη χώρα μας, στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παλιές και νέες επιτυχίες του.

Tiger Lillies in Concert - MADAME PIAF, 23 Αυγούστου, Κηποθέατρο Παπάγου, 24 Αυγούστου, Πάτρα, 25 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη. Τιμές εισιτηρίων: Από 13 έως 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, τηλ. 11876, τηλ. 2111010099, καταστήματα Public, Media Markt,  Seven Spots.