Η κωμική οπερέτα του Όφενμπαχ ανεβαίνει από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο δροσερό αίθριο του μουσείου για δύο παραστάσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου και την Τετάρτη 3 Αυγούστου

«Το εστιατόριο του Φορτούνιο ανοίγει σήμερα το βράδυ. Επικρατεί πανικός. Μάγειροι, σερβιτόροι, βοηθοί τρέχουν για να προλάβουν. Ο Φορτούνιο τους πιέζει. Ο ίδιος όμως κρύβει ένα μυστικό. Τον μεγάλο έρωτά του για την ηθοποιό Τζίνα που του μάτωσε την καρδιά. Ανάμεσα στις χιλιάδες συνταγές του εστιατορίου κρύβεται και η παρτιτούρα του τραγουδιού που περιγράφει το έρωτά του γι’ αυτήν.

Μετά από διαδοχικές παρεξηγήσεις – γιατί δεν είναι μόνο ο Φορτούνιο ερωτευμένος και πληγωμένος, όλοι κουβαλούν έναν ανομολόγητο έρωτα για κάποιον ή κάποιαν άλλη – το εστιατόριο θα ανοίξει για να προσφέρει στους πελάτες του καλό φαΐ και αγάπη...»

Οι Times του Λονδίνου κατέταξαν το «Τραγούδι του Φορτούνιο» ανάμεσα στα καλύτερα έργα του Όφενμπαχ. Και παρότι, λόγω της σύντομης διάρκειάς του, δεν περιλαμβάνεται στο στάνταρ ρεπερτόριο των μεγάλων λυρικών θεάτρων παρά μόνο σε συνδυασμό με άλλα έργα, τα τραγούδια είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Η παράσταση που θα ανέβει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη είναι μια παραγωγή του ΚΘΒΕ.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Διδασκαλία/ Διεύθυνση ορχήστρας: Gil Gourdier – Leroy

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας

Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Παίρνουν μέρος οι τελοιόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος: Ζηνοβία Ανανιάδου – Κόκκοτα, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Γιώργος Ευαγόρου, Ελένη Ζιάνα, Σταυρούλα Κουλούρη, Νίκος Κουσούλης, Βιβή Μιτσίτσκα, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Μιλτιάδης Τσιάντος – Κολέσης.

Και οι σπουδαστές: Γιάννης Καράμπαμπας, Ελένη Νανούδη, Κατερίνα Πλεξίδα, Γκαλ Ρομπίσα, Ιωάννης Μυστακίδης.

Ορχήστρα: Σίλβι Πλαγκαρίτσα (φλάουτο), Θεοφανώ Ζουργού (όμποε), Νίκος Παύλου (κλαρινέτο), Μιχάλης Μαλαμίδης (τρομπέτα), Zωή Aργυρίου (κρουστό), Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο), Αγγελίνα Σιδηροπούλου (βιολί 1), Μαρία Μιχάλη (βιολί 2), Στέφανος Κεμανετζής (βιολοντσέλο), Λυγία Μήλια (κοντραμπάσο).

«Το τραγούδι του Φορτούνιο» από το ΚΘΒΕ, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθριο), Τετάρτη 27 Ιουλίου και Τετάρτη 3 Αυγούστου, ώρα 21:00.