Από 16 έως 19 Αυγούστου το κάστρο του Μολύβου στη Λέσβο θα αντηχεί από τις μελωδίες του Μότσαρτ, του Σκαλκώτα κ.ά. με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών από όλο τον κόσμο.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου μπαίνει στον δεύτερο χρόνο του και, παρά τα προβλήματα που συσσώρευσε η οικονομική κρίση και το προσφυγικό ρεύμα στην περιοχή, συνεχίζει με την ίδια προσήλωση, όραμα και αγάπη για τη μουσική και τους ανθρώπους. Φέτος, η μουσική «συνάντηση» που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δανάης και Κυβέλης Ντέρκεν και του Δημήτρη Τρύφωνος έχει θέμα Crossroads (σταυροδρόμι), θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει τη στρατηγική σημασία της περιοχής, μεταξύ ανατολής και δύσης, και την ανθρώπινη και πολιτιστική διάσταση αυτής της ιστορικής και γεωγραφικής συγκυρίας.

Με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών, μελών των μεγαλύτερων συμφωνικών σχημάτων, απ’ όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο βυζαντινό κάστρο του Μολύβου και στο Συνεδριακό Κέντρο της περιοχής θα μας ταξιδέψει και φέτος και θα μας αιφνιδιάσει με απρόσμενες μουσικές  «εφόδους» στα στενά, στο λιμάνι και στην παραλία του οικισμού από ομάδες μουσικών.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.