Για 8η χρονιά το Φεστιβάλ Τζίνα Μπαχάουερ τιμά τη μνήμη της μεγάλης ελληνίδας πιανίστριας με τρεις μεγάλες συναυλίες στις 28, 29 και 30 Αυγούστου

Για την Τζίνα Μπαχάουερ η Ελλάδα ήταν το σπίτι της. Κόρη Αυστριακού και Ιταλίδας γεννήθηκε το 1910 στην Αθήνα όπου έκανε και τα πρώτα μουσικά βήματά της. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πλευρό του Σεργκέι Ραχμάνινοφ στο Λονδίνο και γρήγορα αναδείχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Η πρώτη της εμφάνιση στη Νέα Υόρκη το 1950 υπήρξε ένας πραγματικός θρίαμβος. Η ακρίβεια και η δύναμη της ερμηνείας της έγραψαν την αρχή του μύθου της. Ακολούθησαν αναρίθμητες συναυλίες σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, συνεργασίες με τους σπουδαιότερους μαέστρους και ηχογραφήσεις. Ο θάνατός της το 1976 στην Αθήνα, λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη εμφάνισή της στο Ηρώδειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ουάσινγκτον, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το Φεστιβάλ Τζίνα Μπαχάουερ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, το πιο «μουσικό» από τα ελληνικά νησιά, από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα  Μπαχάουερ, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C.V. Alkan – P.J.G. Zimmerman και τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγαρά σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος, την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς και τον Σύλλογο Κερκυραίων Ν. Σμύρνης «Η Κορυφώ» επιστρέφει στο νησί για άλλη μια χρονιά με τρεις μεγάλες συναυλίες με τη συμμετοχή νέων σολίστ και μουσικών συνόλων.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν:

  1. Κυριακή 28 Αυγούστου, ώρα 21:00, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
  2. Δευτέρα 29 Αυγούστου, ώρα 20:30, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας.
  3. Τρίτη 30 Αυγούστου, ώρα 20:30, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας.

Θα συμμετέχουν οι σολίστ και τα σύνολα:

Πέτρος Ανδρεάδης, κλαρινέτο
Αλέξανδρος Γιαγκούσης, φλάουτο
Ανδρέας Κερκέζος, βιολί/πιάνο
Γιάννης Κρητικός, κλαρινέτο
Φιόνα Μάτο, πιάνο
Ελευθέριος Μισιργής, πιάνο
Αλέξανδρος Σιουπούλης, βιολοντσέλο/πιάνο
Ηλίας Σκορδίλης, κλαρινέτο
Αγγελική Τουσμάνωφ, σοπράνο
Άννα Ζηνέλη, φλάουτο
Γιώργος Καζιάνης, κρουστά
Παναγιώτης Καζιάνης, κρουστά

Σύνολο Πνευστών Μάντζαρος
Σωκράτης Ανθής, μουσική διδασκαλία

Νεανικό Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Μάντζαρος
Αλέξης Αρταβάνης, μουσική διεύθυνση

Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη για το κοινό.