Ο μεγάλος βιολονίστας θα δώσει μια μοναδική συναυλία για την ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού με τον Enrico Pace στο πιάνο

Για άλλη μια χρονιά η οικογένεια του Κωστή Σοφιανού, πρωτοπόρου ξενοδόχου της Ύδρας, τιμά την μνήμη του με μια μουσική-φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση του τοπικού νοσοκομείου. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής της βραδιάς θα είναι ο σολίστ του βιολιού Λεωνίδας Καβάκος, ο οποίος στις αρχές της καριέρας του, το 1984, έδωσε το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ στην οικία Dale Keller. Φέτος ο ίδιος άνθρωπος επιστρέφει στο νησί έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες διακρίσεις, μεταξύ άλλων το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017, την κορυφαία διάκριση που κατέκτησαν στο παρελθόν ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέµερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κορυφαίος σολίστ στον προαύλιο χώρο της  Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας –η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά»- θα περιλαμβάνει αποσπάσµατα ιδανικά για την περίπτωση, τις σονάτες του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους (την περίφηµη Sonata op. 24 του Μπετόβεν σε τέσσερα µέρη και τη Sonata op. 18 σε τρία µέρη). Θα τον συνοδεύει στο πιάνο ο Enrico Pace.

Όσες και όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην μοναδική αυτή μουσική βραδιά, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στην Ύδρα, (τηλ. 22980 53385-6).