500 νέοι μουσικοί συμμετέχουν στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Ορχήστρες από την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα  (Λαμία, Δοξάτο Δράμας, Αιγίνιο, Πέλλα, Καλαμαριά, Αμπελόκηπους και Σίνδο) συμμετέχουν στη φετινή μεγάλη νεανική γιορτή της μουσικής που διοργανώνεται στο Δήμο Δέλτα. Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, κυρίως από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό μήνυμα «Η μουσική μας ενώνει».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA & WASBE).

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν τα σχήματα:

  1. Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου Βαρσοβίας (Πολωνία)
  2. Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς (Βουλγαρία)
  3. Νεανική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας (Κύπρος)
  4. Κλιμάκιο Φιλαρμονικών Ορχηστρών Δήμων Καλαμαριάς, Πέλλας, Αιγινίου & Δοξάτου
  5. Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων
  6. Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας 
  7. Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Μίλτος Πολυχρονίδης.

Την τελετή έναρξης στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου την Πέμπτη 25 Αυγούστου ώρα 21:00 επιμελούνται οι Ρίτα και Γιάννης Πουταχίδης. Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 ώρα 21:00, στον ίδιο χώρο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 28/8, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, Πέμπτη 25 Αυγούστου έως Κυριακή 28 Αυγούστου 2016. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.