Η μοναδική ερμηνεύτρια που «τρέλανε» το αθηναϊκό κοινό στην προηγούμενη εμφάνισή της στη χώρα μας το 2008 θα είναι τελικά εδώ στις 20 Σεπτεμβρίου

Μετά από διχογνωμίες και διαξιφισμούς ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς και εταιρείες παραγωγής, τελικά επικράτησε το αίτημα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που ζητούσε εδώ και καιρό επιμόνως το Ηρώδειο για τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος ήταν ιερός. Η Concha Buika, η διάσημη ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός, ποιήτρια και μουσική παραγωγός, δεν είχε άλλες ημερομηνίες ελεύθερες για την εμφάνισή της στην Αθήνα, μια εμφάνιση που συζητιόταν από την άνοιξη όμως έως πρόσφατα δεν είχε οριστικοποιηθεί.

Τέλος καλό, όλα καλά, οπότε ας δούμε τώρα τι εστί Concha Buika. Η νέα Amy Winehouse, όπως την αποκαλούν οι κριτικοί, γεννήθηκε στην Πάλμα δε Μαγιόρκα της Ισπανίας από γονείς προερχόμενους από την Ισημερινή Γουινέα. Το πλήρες όνομά της είναι Maria Conception Balboa Buika (Buika σημαίνει Κόρη της Φωτιάς) και από πολύ μικρή «διαγνώστηκε» με ένα ιδιαίτερο μουσικό ταλέντο το οποίο αγκαλιάζει τις διαφορετικές καταβολές της, μια εντυπωσιακή φωνή και μια εκρηκτική σκηνική παρουσία. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει υπό τη μορφή συνεργασιών, βραβείων και εμφανίσεων σε όλο τον κόσμο, πάντα με ενθουσιώδη υποδοχή.

Η Concha Buika θα παρουσιάσει στην Αθήνα ένα συμφωνικό project με την συμμετοχή περισσότερων από 60 μουσικών. Θα την πλαισιώσουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν) υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης Toni Cuenca.

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μουσικά το καλοκαίρι!

Concha Buika και ΚΟΑ στο Ηρώδειο, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη 70€, Α Ζώνη 53€, Β Ζώνη 43€, Γ Ζώνη 30€, Άνω Διάζωμα 23€ ΑΜΕΑ, Ανέργων, φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός) 10€. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/buika-kai-kratiki-orxistra/