Ο Νίκος Γυφτάκης και ο Πάνος Δημητριάδης συλλέγουν ιστορίες και τραγούδια και μας τα παρουσιάζουν λίγο πριν αναχωρήσουν για μια ακόμα περιπλάνηση στον κόσμο

Αυτοσυστήνονται ως Gatos Negros, δυο αδέσποτοι γάτοι που τριγυρίζουν από στέγη σε στέγη και αφουγκράζονται τις ιστορίες και τα τραγούδια των ανθρώπων που τους «φιλοξενούν» στα μέρη τους. Ο δρόμος τους τούς έβγαλε μακριά, πολύ μακριά, από την Αργεντινή και την Κούβα στη Ρωσία και στη Σκανδιναβία, κι από ‘κει πίσω, στις γνώριμες γειτονιές της Αθήνας, όπου ξαναέσμιξαν για να μοιραστούν μαζί μας τα «δώρα» από τα ταξίδια τους: τραγούδια από δέκα χώρες σε τέσσερις γλώσσες, από Γαρδέλ έως Χατζιδάκι –να μην ξεχνάμε και την Ελλάδα και τα ελληνικά-, κι από αμερικάνικο μιούζικαλ έως Μπιθικώτση, όπως τα αντιλαμβάνεται η αλήτικη ψυχή ενός κεραμιδόγατου.

Ο Νίκος (Γυφτάκης) και ο Πάνος (Δημητριάδης), ο πρώτος στο πιάνο και ο δεύτερος στο τραγούδι, είναι οι Gatos Negros. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου θα κατέβουν από τις φιλόξενες στέγες όπου την αράζουν συνήθως για να μας παρασύρουν σε έναν μουσικό περίπατο με γούστο και αναρχική διάθεση, λίγο πριν ξεχυθούν πάλι στον δρόμο με άγνωστο προορισμό.

Οι Gatos Negros στην Αθηναΐδα, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 20:00.  Είσοδος: €10. Πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 3480080. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt.