Από τις 25 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη το Studio C της Ελληνικής  Ραδιοφωνίας θα υποδέχεται σύνολα σύγχρονης κλασικής μουσικής σε συναυλίες παρουσία κοινού που θα μεταδίδονται ζωντανά

Το Τρίτο Πρόγραμμα ανοίγει έναν κύκλο τακτικών συναυλιών κάθε Τρίτη μεσημέρι στις 15:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, παρουσία κοινού, με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να προσφέρουν την Τέχνη τους σε απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία στηρίζει τη σύγχρονη κλασική σκηνή, συνθέτες και ερμηνευτές, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους σολίστ, αλλά και ταλαντούχους νέους μουσικούς, να παρουσιάσουν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, σε ρεπερτόριο χωρίς σύνορα εποχής, ύφους και φόρμας, με τη φροντίδα του τμήματος ηχογραφήσεων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Ο κύκλος αρχίζει την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 15:00, με 14 μουσικούς-σολίστ, μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, οι οποίοι ερμηνεύουν από το Studio C της Ελληνικής  Ραδιοφωνίας, έργα έξι  Ελλήνων συνθετών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Φανή Κοσώνα: «U-Turn».  
Ανέστης Λογοθέτης: «Population 1» (ερμηνευτική προσέγγιση για κουαρτέτο εγχόρδων).
Ελένη Σκάρκου: «Nature Sounds».
Ιάσων Χατζημιχαήλ: «Άσκηση σε μία μόνο ένταση».
Έφη Μαρκουλάκη: «Αντιχρωμίες».             
Γεώργιος Πονηρίδης: «Κουαρτέτο για πνευστά».

Ερμηνεύουν τα μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ: Κώστας Παναγιωτίδης (α΄ βιολί), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (β΄ βιολί), Ιωάννης Στρατάκης (βιόλα), Ρενάτο Ρίπο (βιολοντσέλο), Δημήτρης Ασλανίδης (κοντραμπάσο), Νίκος Δημητράτος (φλάουτο), Στέλλα Νικολαΐδη (α΄ όμποε - cor anglais), Κατερίνα Κοψιδά (β΄ όμποε), Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο), Βασίλης Πριόβολος (α΄ φαγκότο), Παναγιώτης Κουλαρμάνης (β΄ φαγκότο), Σοφία Σιωρά (τρομπέτα), Κώστας Μποτίνης (τύμπανα και κρουστά), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά).

Διευθύνει ο Άλκης Παναγιωτόπουλος.

Παρουσίαση: Μιχάλης Μεσσήνης.

Τρίτη και 3 μ.μ. στο Τρίτο, από Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, 15:00, και κάθε Τρίτη, Studio C Ελληνικής  Ραδιοφωνίας, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Αγία Παρασκευή. Live Streaming: webradio.ert.gr/trito