Η ταλαντούχα νεαρή σοπράνο ερμηνεύει την βασανισμένη από τον έρωτα ηρωίδα του Κοκτώ και του Πουλένκ με τη συνοδεία της πιανίστας Μαρίας Παπαπετροπούλου

Ο κύκλος συναυλιών «Η ανθρώπινη φωνή» συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το ομότιτλο μονόπρακτο του Φρανσίς Πουλένκ, βασισμένο στο γνωστό θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ.

Μια γυναίκα, προδομένη από τον εραστή της, έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Για τρία τέταρτα της ώρας τού μιλάει στο τηλέφωνο για τελευταία φορά (την επόμενη μέρα εκείνος παντρεύεται). Μιλάει σαν κάποια που αγάπησε και προδόθηκε, ασυνάρτητα: του θυμίζει το παρελθόν, τις ευτυχισμένες τους μέρες, λέει ψέματα, αρνείται την πραγματικότητα, «πιάνεται» από κάθε λέξη που τη γεμίζει ελπίδα. Ξαφνικά, πανικοβάλλεται, τρελαίνεται, υποφέρει, μετά ησυχάζει. Τη βλέπουμε να συνειδητοποιεί τη ρήξη, να κατεβάζει το ακουστικό, να πέφτει στο κρεβάτι, να λιποθυμά. 

Τον ρόλο που ο Πουλένκ «συνέθεσε» για την αγαπημένη του ερμηνεύτρια Ντενίζ Ντυβάλ, θα ερμηνεύσει η εξαιρετική σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη με τη συνοδεία στο πιάνο της σολίστ Μαρίας Παπαπετροπούλου.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους. Πριν την έναρξη της συναυλίας, θα προβληθεί εισαγωγικό βίντεο για το μουσικό έργο και τον Κοκτώ, κατά τη διάρκεια του οποίου η Μ. Παπαπετροπούλου θα ερμηνεύσει τον Αυτοσχεδιασμό αρ. 15 (αφιερωμένο στην Εντίθ Πιαφ) του Πουλένκ.

«Η ανθρώπινη φωνή», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Ζώνη Β΄), 15 € (Ζώνη Α΄). Ειδικές τιμές: 4 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (65+, πολύτεκνοι) . Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333 και www.megaron.gr