Μια μοναδική «Ιδέα» από την Καμεράτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια μοναδική «Ιδέα» από την Καμεράτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η κωμική παιδική οπερέτα του Γκούσταβ Χολστ σε μια παράσταση με βρετανικό φλέγμα και πολλή μουσική

Η Καμεράτα πατάει για πρώτη φορά πόδι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με μια διαφορετική οπερέτα για παιδιά, έργο του βρετανού συνθέτη της σουίτας «Πλανήτες», Γκούσταβ Χολστ, σε λιμπρέτο του Φριτζ Μπενίκε Χαρτ.

Η υπόθεση του έργου:

Σε ένα βασίλειο, ένας άβουλος πλην βολεμένος βασιλιάς, μία αυταρχική βασίλισσα, ένας κατά φαντασίαν έξυπνος πρωθυπουργός, η όχι καλών προθέσεων πρώτη κυρία του, ένας βασιλικός φρουρός μάλλον χαμηλού δείκτη νοημοσύνης αλλά με παγιωμένη υπερεξουσία και η φυσιολογική, πρακτική σύζυγός του, έχουν βρει τις ισορροπίες τους και συμβιώνουν αρμονικά με το λαό που αρκείται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις να ζει ήρεμα και χαρούμενα.

Η ξαφνική αρρώστια του πρωθυπουργού ταράζει την καθημερινότητα λαού και αρχών, ενώ ο πυρετός και η καταρροή δίνουν τροφή στο μυαλό του ασθενούς να συλλάβει την υπέρτατη ιδέα:

Εφόσον την εξουσία ασκούν οι άνδρες, χωρίς να έχουν καταφέρει να επιλύσουν ικανοποιητικά τα προβλήματα του κόσμου τούτου, να αντιστραφούν οι ρόλοι και τις εργασίες των ανδρών να τις αναλάβουν οι γυναίκες.

Και τούμπαλιν, φυσικά...

Η ιδέα στην αρχή επικροτείται από τον καταπιεσμένο βασιλιά και την αρχομανή πρώτη κυρία, ενώ ο λαός που βιώνει την καθημερινότητα και προφανώς έχει ξανακαεί από τις "ιδέες" του πρωθυπουργού την αντιμετωπίζει με δυσπιστία, αλλά συμμορφώνεται...

Η μουσική υπογραμμίζει την παιγνιώδη και ειρωνική διάθεση του έργου, καθώς κάτω από την πέννα του εκκεντρικού Χολστ περνούν μουσικές αναφορές από το ηρωικό μοτίβο του Ζίγκφριντ μέχρι τη Μασσαλιώτιδα και τον Εθνικό Ύμνο της Αγγλίας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Λιμπρέττο:  Φριτζ Μπένικε Χαρτ  
Μετάφραση-Προσαρμογή: Σίμος Παπαναστασόπουλος, Νίκος Βασιλείου Σκηνοθεσία: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου
Διδασκαλία – Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Μαρία Κοκολάκη, Αναστάσιος Στέλλας
Κίνηση - Χορογραφία:  Ειρήνη Κυρμιζάκη

Τραγουδούν: Χριστίνα Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κατσούλης, Λητώ Μεσσήνη, Ελένη Σωτηρίου, Σωτήρης Τριάντης, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μιχάλης Ψύρρας

Ιδέα, Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:19 Νοεμβρίου,14 Ιανουαρίου,11 Φεβρουαρίου, 18 Μαρτίου, ώρα 11:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8 ευρώ, ομαδικά εισιτήρια (10+) 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), www.ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 210- 7234567, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στα καταστήματα Forthnet.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο