Οι χορωδίες του Αριστοτέλειου, του Ιόνιο και του Καποδιστριακού σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τον κύκλο εκδηλώσεων «Η ανθρώπινη φωνή»

Μια μαγική βραδιά περιμένει τους φίλους της χορωδιακής μουσικής που θα γεμίσουν την αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Τρία πολυφωνικά σύνολα των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου, του Ιόνιου και του Καποδιστριακού πανεπιστημίου θα ερμηνεύσουν a cappella ή με συνοδεία πιάνου έργα ελλήνων και ξένων συνθετών στο πλαίσιο του 8ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας:

Πρώτο θα ανεβεί στη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που μελετά και παρουσιάζει a cappella χορωδιακά έργα της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής αλλά και δημιουργίες ελλήνων συνθετών. Θα ερμηνεύσει, υπό τη μουσική διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού, ειδικής επιστήμονος και μουσικοπαιδαγωγού του ΑΠΘ, αποσπάσματα από τις δημοφιλέστατες συλλογές «8 Δωδεκανησιακά τραγούδια» και «8 Μικρασιατικά τραγούδια» του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Θα ακολουθήσει το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1994. Το Σύνολο έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και παραγωγές όπερας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει το έργο «Η κηδεία του Σαρπηδόνος» του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Για τη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου επέλεξε έργα αμερικανών συνθετών (Kevin A. Memley και Raymond Weidner). Διευθύνει ο Δημήτρης Κτιστάκης. Στο πιάνο η Μαριλένα Ελούλ.

Η φιλοξενούσα Μικτή Χορωδία του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ (έτος ίδρυσης 1998) θα εμφανιστεί τελευταία. Έχει ερμηνεύσει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων σημαντικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου και δημιουργίες ελλήνων συνθετών και έχει συνεργαστεί με όλες τις επαγγελματικές χορωδίες και ορχήστρες της Αθήνας καθώς και με γνωστούς μαέστρους. Η Χορωδία θα παρουσιάσει συνθέσεις Λεονταρίτη, Καλομοίρη, Δραγατάκη, Λάλλα, Αντωνίου, Σαββόπουλου, Χριστοδούλου και Μπαλτά. Θα τη διευθύνει ο ιδρυτής της και καθηγητής του ΤΜΣ Αθηνών, Νίκος Μαλιάρας. Συνοδεύει ο πιανίστας Σάββας Ρακιντζάκης.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με τρία σύντομα έργα των Κωνσταντινίδη, Καρρένιο και Ιακωβίδη που θα ερμηνεύσουν και οι τρεις χορωδίες μαζί.

Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Ζώνη Β΄), 15 € (Ζώνη Α΄). Ειδικές τιμές: 4 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333 και www.megaron.gr.