Δεκάδες οπαδοί του Λέοναρντ Κοέν συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά από το σπίτι του στο Μόντρεαλ, μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του χθες το βράδυ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τραγουδιστή και ποιητή.

Στα πέτρινα σκαλοπάτια του σπιτιού του, στο βόρειο Μόντρεαλ, οι οπαδοί του Κοέν άναψαν κεριά και εναπόθεσαν μερικά λουλούδια, καθώς και ένα καπέλο, σαν αυτό που αγαπούσε να φορά.

Στο φανάρι του δρόμου μια αφίσα αποδείκνυε την αγάπη που είχε η πρωτεύουσα του Κεμπέκ για το είδωλό της που γεννήθηκε πριν 82 χρόνια σε ένα δυτικό προάστιο της πόλης.

Άνθρωποι από διάφορες γενιές απέτισαν φόρο τιμής στον τραγουδοποιό, με την ησυχία να σπάει μόνο από τον ήχο γνωστών του τραγουδιών, όπως το “Suzanne”, το “So long, Marianne” ή το “Seems so long ago, Nancy” που ακούγονταν από τα κινητά τηλέφωνα.

Στην πόρτα της εισόδου του σπιτιού είχε αναρτηθεί ένα σκοινί με τους στίχους του τραγουδιού “Hallelujah”, ίσως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του που κυκλοφόρησε το 1984.

Στην γενέτειρα του Κοέν του Μόντρεαλ ο δήμαρχος Ντενί Κοντέρ ανακοίνωσε ότι σήμερα οι σημαίες στην πόλη θα κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν του.