Πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια απέφερε η πρώτη δημοπρασία αντικειμένων από τη συλλογή έργων τέχνης του David Bowie. Αν σκεφτεί κανείς πως θα ακολουθήσουν άλλες δύο δημοπρασίες τα 30 εκατομμύρια είναι μόνο η αρχή. Τις δημοπρασίες πραγματοποιεί ο Οίκος δημοπρασιών Sotheby's.

Ο τίτλος των δημοπρασιών είναι «Bowie - Collector». Ο Bowie, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα (τον Ιανουάριο) μοιραζόταν έργα τέχνης από τη συλλογή του, τα έδινε σε Μουσεία. 

Ανάμεσα στα έργα που δημοπρατήθηκαν ήταν ο πίνακας «Air Power» του Αμερικανού Jean - Michel Basquiat, έναντι 7,1 εκατ. λιρών (8,96 εκατ. δολαρίων) και το  έργο «Head of Gerda Boehm» του Βρετανού Frank Auerbach,  που πωλήθηκε 3,8 εκατ. λίρες. 350 αντικείμενα διατίθενται για πώληση, μεταξύ αυτών γλυπτά, έπιπλα κ.α. Χαρακτηριστικό είναι πως τα έργα πουλήθηκαν παραπάνω από τις τιμές που είχαν εκτιμηθεί. Για παράδειγμα, ο πίνακας με τίτλο «Beautiful, hallo, space-boy painting» του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst και του Bowie, πωλήθηκε για 785.000 λίρες. Η τιμή που είχε εκτιμηθεί ήταν 250.000 -350.000. 

Φωτό: reuters - telegraph