Η ορχήστρα θα αναμετρηθεί για δεύτερη φορά με το αριστούργημα του Καρλ Ορφ σε μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η πρώτη αναμέτρηση της Καμεράτας με το εμβληματικό έργο του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ έλαβε χώρα το καλοκαίρι στο Ηρώδειο με μεγάλη επιτυχία. Και το λέμε αναμέτρηση, γιατί το έργο του Ορφ, γραμμένο το 1935 για μεγάλους ορχηστρικούς και χορωδιακούς όγκους και τρεις σολίστ, είναι ένα από τα πιο μεγαλειώδη και δύσκολα, το οποίο απαιτεί εξαιρετική δεξιοτεχνία, συντονισμό και φλόγα από τους εκτελεστές.

Τώρα, η Καμεράτα επαναλαμβάνει το εγχείρημα, πάντα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του συγκροτήματος, Γιώργου Πέτρου. Αυτή τη φορά το μεγαλειώδες έργο θα αντηχήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που, για την περίσταση, θα μεταμορφωθεί, με τη δύναμη της μουσικής, σε μεσαιωνικό μοναστήρι στο Μπόιερν της Βαυαρία, εκεί όπου το 1803 οι μοναχοί ανακάλυψαν γραμμένα σε πάπυρο ποιήματα του 12ου και του 13ου αιώνα.

Είκοσι τέσσερα από αυτά τα ποιήματα για τον ρόλο της τύχης στην ανθρώπινη ζωή, για τον ερχομό και τις ομορφιές της άνοιξης, για την τρέλα της κοσμικής διασκέδασης και, με αθυρόστομο συχνά τρόπο,  τις χάρες του έρωτα, μελοποίησε ο Ορφ στα «Carmina Burana», αγγίζοντας τα πιο λεπτά και τα πιο μεγαλειώδη συναισθήματα ταυτόχρονα.

ΚΑΜΕΡΑΤΑ - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου
Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο)
Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος)
Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος)

Συμμετέχουν: Χορωδία της ΕΡΤ (διδασκαλία Δημήτρης Κτιστάκης), Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής), Παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί» (διδασκαλία Χριστίνα Μιχαλάκη, καλλιτεχνική Διεύθυνση Καλλιόπη Γερμανού), Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή) και Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αταλάντης (διδασκαλία Αντιγόνη Κερετζή).

Carmina Burana με την Καμεράτα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 26 Νοεμβρίου, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 14 €, 25 €, 35 € και 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη), ειδικές τιμές 7,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50 € (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr