Το πνεύμα των Πυξ Λαξ συναντάει την ψυχή των Active Member στην εξώπορτα («Παραπόρτι») του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου τις Παρασκευές

Μια συνάντηση «γιγάντων» της ελληνικής μουσικής σκηνής συνεχίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) ένωσαν το Νοέμβριο τις δυνάμεις τους για τρεις βραδιές μουσικής μετά… λόγου, όμως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη ώστε το «πείραμα» θα συνεχιστεί και τις Παρασκευές του Ιανουαρίου.

Γεννημένοι και οι δύο τον Αύγουστο του 1967, στο Πέραμα ο ένας, στο Μενίδι ο άλλος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο B.D. Foxmoor υπήρξαν ιδρυτικά μέλη των Πυξ Λαξ και των Active Member, των δύο συγκροτημάτων που κυριάρχησαν στην ελληνική σκηνή τρεις ολόκληρες δεκαετίες, μπολιάζοντας με τον ήχο τους τα όνειρα και τις αναμνήσεις χιλιάδων ανθρώπων. 

Σήμερα οι δύο αυτοί διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται επί σκηνής για να μας θυμίσουν, όχι μόνο τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, αλλά ότι υπάρχει «λόγος» σοβαρός που τα τραγούδια τους ρίζωσαν για τα καλά στη συλλογική μνήμη. «Λόγος» που περνάει από το «Παραπόρτι» της καρδιάς μας ακόμα και όταν τα εμπόδια γίνονται σωρός μπροστά στην πόρτα αμς.

Παραπόρτι με Φίλιππο Πλιάτσικα –B.D. Foxmoor, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315600, www.gialino.gr. Παρασκευή 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου, 6 και 13 ιανουαρίου, ώρα 22:30. Τιμές: 8 ευρώ στο μπαρ (με μπύρα ή κρασί),10 ευρώ στο μπαρ με ποτό, φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 60 ευρώ, φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 120 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης