Το γυναικείο μουσικό συγκρότημα από την Αίγυπτο σε μουσικά μονοπάτια μεταξύ Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και  ανανέωσης στις 21 Ιανουαρίου

Ένα διαφορετικό μουσικό συγκρότημα από την Αίγυπτο που απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες, καθηγήτριες και απόφοιτους του Ανώτατου Αραβικού Μουσικού Ινστιτούτου, κάνει στάση στην Αθήνα. Tα «κορίτσια του Νείλου» (Banat El Nile Band) θα δώσουν μια συναυλία στις 21 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες που διευθύνει και επιμελείται ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με τις φωνές τους και με όργανα όπως το κανονάκι, το ούτι, το ρεκ ή το νέι, αλλά και η άρπα, τα βιολιά, τα τσέλα, το κοντραμπάσο και η μαρίμπα τα μέλη της ομάδας, θα μας ταξιδέψουν στους δρόμους της κλασικής αραβικής παράδοσης που ανέδειξε στο παρελθόν μεγάλες τραγουδίστριες όπως η Ουμ Καλσούμ αλλά και σε έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το συγκρότημα.  

Tα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band είναι οι: Wesam Mahmoud Osman Fayed, Amany Ahmed, Nabil Elsayed Ghonein, Sara Hassan Saleh Ahmed, Elbataty, Shereen Adel Azmy Tawfik, Amira Gaml Hafez Shehata, Doaa Adnan Mohamed Kotb, Abeer Amin, Ramadan Elteleb, Yasmin Mohamed Sameh Mohamed, Abdelmenem Alharby, Noha Adel Moustaffa Elsaqqa, Saadat Fouad Aly Moussa

Μουσική διεύθυνση Nervatte Mohamed Rifaat Garanah

Tα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (Ζώνη Β΄), 15 € (Ζώνη Α΄). Ειδικές τιμές: 4 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (65+, πολύτεκνοι). Πληροφορίες- προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr.