Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θαμπώνεται από τον πλούτο των ελληνικών παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, συλλέγει μελωδίες και στίχους στις ντοπιολαλιές της Κρήτης, του Πόντου, των Επτανήσων, της Δωδεκανήσου και όχι μόνο και τα μεταγράφει για ορχήστρα και χορωδία –ένα δώρο για τα παιδιά και τα εγγόνια όλου του κόσμου.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 21 και 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο «επίκαιρες» μουσικές παραστάσεις με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου Παλίντονος Αρμονία, της Παιδικής Χορωδίας Ωδείου Αθηνών «Μικροί Μουσικοί», του Δημήτρη Μακαλιά και του Σωκράτη Πατσίκα στους ρόλους των Βοηθών του Άγιου Βασίλη, και της Ξένιας Καλογεροπούλου, που θα αφηγηθεί χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Την σκηνοθεσία επιμελείται ο Λευτέρης Γιοβανίδης ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας, της οποίας την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η  Καλλιόπη Γερμανού, έκανε η Χριστίνα Μιχαλάκη.  

Σημειώνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος:

«Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε με πρόταση της κόρης μου για τα ελληνικά κάλαντα, που έγινε τελικά μια μουσική παράσταση. Την αφιερώνω στα εγγόνια μου και σε όλα τα παιδιά του κόσμου, υπενθυμίζοντας κάτι που είχα πει παλαιότερα: τα παιδιά, πριν διαμορφωθούν, είναι οι πνευματικοί μας άρχοντες.»

«Γιάννης Μαρκόπουλος: Τα Κάλαντα», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 18:00. Τιμές εισιτηρίων:  Από 8 έως 50 €. Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr