Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού μια μουσική βραδιά με τη Μάρτα Άργκεριχ, ζωντανό μύθο του πιάνου.

Η Άργκεριχ συμπράττει με τη μαθήτριά της Θεοδοσία Ντόκου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ. Δασκάλα και μαθήτρια θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ Σαιν-Σανς Το καρναβάλι των ζώων, με τη γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Αννί Ντυτουά, να αναλαμβάνει το αφηγηματικό μέρος (με ελληνικούς υπέρτιτλους).

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει την μεγαλοπρεπή Συμφωνία σε Ρε Ελάσσονα του βέλγου ρομαντικού συνθέτη Σεζάρ Φρανκ, καθώς και αποσπάσματα από το Καταραμένο φίδι του Μάνου Χατζιδάκι, που θα ερμηνεύσει η Άργκεριχ με την τιμητική προσκεκλημένη της, Ντόρα Μπακοπούλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

César Franck (1822-1890)
Συμφωνία σε ρε ελάσσονα
Lento
Allegretto
Allegro non troppo

Camille Saint-Saens (1835-1921)
Το καρναβάλι των ζώων
Εισαγωγή και βασιλικό εμβατήριο του λιονταριού
Κότες και κόκορες
Ημίονοι
Οι χελώνες
Ο ελέφαντας
Τα καγκουρό
Το ενυδρείο
Πλάσματα με μακριά αυτιά
Ο κούκος στο δάσος
Το κλουβί με τα πουλιά
Πιανίστες
Απολιθώματα
Ο κύκνος
Φινάλε

Francis Poulenc (1899-1963)
Κοντσέρτα για δύο πιάνα και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα
Allegro
Larghetto
Finale (Allegro molto)

Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994)
Το καταραμένο φίδι
χορόδραμα σε δύο πράξεις (αποσπάσματα)

Μουσική διεύθυνση: Στέφανος Τσιαλής
Σολίστ: Μάρτα Άργκεριχ, Θεοδοσία Ντόκου
Τιμητική συμμετοχή: Ντόρα Μπακοπούλου
Αφήγηση: Αννί Ντυτουά

Η Κ.Ο.Α. με τις Μάρτα Άργκεριχ, Θεοδοσία Ντόκου στο Ηρώδειο, Παρασκευή 13 Ιουλίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 64€ - 80€ | Ζώνη Α 48€ - 60€ | Ζώνη Β 40€ - 50€ | Ζώνη Γ 20€ - 30€ | Άνω διάζωμα 10€ - 20€. Προπώληση εισιτηρίων: Στα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 3272000 και http://greekfestival.gr