Ο Don MacKenzie από το Κονέκτικατ βγήκε για φαγητό όπως συνηθίζει να κάνει συχνά. Ωστόσο τελικά δεν έφαγε το αγαπημένο του έδεσμα, που είναι ο αστακός. Το γιατί θα το διαβάσετε παρακάτω... Ο MacKenzie προτού παραγγείλει την αστακομακαρονάδα του, είδε τον αστακό, ο οποίος ήταν ηλικίας περίπου 80-100 ετών και ζύγιζε περίπου 8 κιλά!

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αστακούς που αλιεύτηκαν ποτέ, κάτι που έκανε τον MacKenzie να το ξανασκεφτεί αν ο συγκεκριμένος αστακός θα κατέληγε στο πιάτο του.

Τελικά, ο MacKenzie έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει τον αστακό, στη συνέχεια όμως επιβιβάστηκε σε ένα σκάφος και ελευθέρωσε τον αστακό σε τοποθεσία όπου δεν πλησιάζουν ψαράδες.

Ο ίδιος δήλωσε για την πράξη του αυτή: «Έβλεπα τον αστακό στο εστιατόριο και δεν μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι θα κατέληγε στην κατσαρόλα. Έτσι πήρα την απόφαση να τον αγοράσω και να τον ελευθερώσω στον ωκεανό», ενώ για το ποσό που πλήρωσε για να αγοράσει τον αστακό είπε ότι ήταν ο ακριβότερος αστακός που... δεν έφαγε ποτέ!