Πολλοί από εμάς κατά καιρούς έχουμε πει διάφορες δικαιολογίες για να πάρουμε ρεπό «από τη σημαία». Τη μια αρρωσταίνει η γιαγιά, την άλλη έχουμε έναν τρομερό πονοκέφαλο που φοβόμαστε μη γυρίσει σε πυρετό και διάφορες μικρές κακοτυχίες που χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε αδυναμία προσέλευσης στη δουλεια (και να μη χάσουμε και το ημερομίσθιο).
Όμως ο σκωτσέζος Ντέρεκ Μακ Γκλόουν το παραξήλωσε.

Ο 42χρονος καθηγητής του Λυκείου Κάλντερχεντ της Σκοτίας από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Μάιο του 2011, έλεγε καθημερινώς και αδιαλλείπτως πολλές δικαιολογίες για να μην διδάξει φυσική στα λυκειόπαιδα του σχολείου.

Όμως, κάποια στιγμή ξέμεινα από «ψεμματάκια», άσε που τον είχαν καταλάβει όλοι οι υπόλοιποι καθηγητές, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή.

Έτσι, αποφάσισε να βάλει τα μεγάλα μέσα. Το 2011 λοιπόν πήρε έντρομος το διευθυντή και του ανακοίνωσε ότι χτύπησε μια μαθήτρια του με το αμάξι καθώς ερχόταν στο σχολείο και πως εκείνη ήταν στα τελευταία της.

Σύμφωνα λοιπόν με την Huffington Post, o καθηγτής είπε στο τηλέφωνο πως «ένιωσε το σώμα της κοπέλας στις ρόδες του αυτοκινήτου»! 

Φυσικά η κοπέλα βρισκόταν στην τάξη, αρτιμελής και υγιέστατη, λεπτομέρεια που εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκε καθόλου ο βαριεστημένος ΜακΓκλόουν...

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα, ο ΜακΓκλόουν πέρασε από πειθαρχικό πριν από μερικές ημέρες και παύτηκε οριστικά από το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης.