Ορφανό «παρδαλό» αρνάκι υιοθετήθηκε από σκύλο Δαλματίας στην Αυστραλία


Μοιάζει σαν ιστορία βγαλμένη από κινούμενα σχέδια, αλλά δεν είναι... Ένα αρνάκι σε αγρόκτημα της Αυστραλίας γεννήθηκε πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Είναι άσπρο με μαύρες βούλες, και η μαμά του το εγκατέλειψε. Όμως, μία σκυλίτσα Δαλματίας που κατοικεί στο αγρόκτημα υιοθέτησε το νεογέννητο αρνάκι με τα σπάνια χαρακτηριστικά.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, όπου εκτρέφονται σκύλοι Δαλματίας, Τζον Μπόλτον αφηγήθηκε την ιστορία στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η Ζόι, σκυλίτσα Δαλματίας, δεν έχει δικά της κουτάβια αυτή την περίοδο, και αποφάσισε να αφιερωθεί στο αρνάκι. Το καθαρίζει, το γλύφει και το φροντίζει και εκείνο την ακολουθεί παντού, αλλά είναι ο Τζον Μπόλτον και η σύζυγός του Τζούλι που το ταΐζουν γάλα με μπιμπερό.

Η γιατρός Χέιζελ, ειδική στη συμπεριφορά των ζώων από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, επισημαίνει πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ασυνήθιστη, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ζώου.

Ο σκύλος γνωρίζει ότι το άλλο ζώο δεν ανήκει στο είδος του, όμως παρόλα αυτά το υιοθετεί γιατί είναι μωρό, λέει η γιατρός σύμφωνα με την ιταλική Stampa, που φιλοξενεί επίσης ρεπορτάζ για το αρνάκι και τη μαμά του, καθώς η φήμη τους έχει ξεπεράσει πια τα αυστραλιανά σύνορα.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο