Μοιάζει σαν ιστορία βγαλμένη από κινούμενα σχέδια, αλλά δεν είναι... Ένα αρνάκι σε αγρόκτημα της Αυστραλίας γεννήθηκε πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Είναι άσπρο με μαύρες βούλες, και η μαμά του το εγκατέλειψε. Όμως, μία σκυλίτσα Δαλματίας που κατοικεί στο αγρόκτημα υιοθέτησε το νεογέννητο αρνάκι με τα σπάνια χαρακτηριστικά.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, όπου εκτρέφονται σκύλοι Δαλματίας, Τζον Μπόλτον αφηγήθηκε την ιστορία στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η Ζόι, σκυλίτσα Δαλματίας, δεν έχει δικά της κουτάβια αυτή την περίοδο, και αποφάσισε να αφιερωθεί στο αρνάκι. Το καθαρίζει, το γλύφει και το φροντίζει και εκείνο την ακολουθεί παντού, αλλά είναι ο Τζον Μπόλτον και η σύζυγός του Τζούλι που το ταΐζουν γάλα με μπιμπερό.

Η γιατρός Χέιζελ, ειδική στη συμπεριφορά των ζώων από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, επισημαίνει πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ασυνήθιστη, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ζώου.

Ο σκύλος γνωρίζει ότι το άλλο ζώο δεν ανήκει στο είδος του, όμως παρόλα αυτά το υιοθετεί γιατί είναι μωρό, λέει η γιατρός σύμφωνα με την ιταλική Stampa, που φιλοξενεί επίσης ρεπορτάζ για το αρνάκι και τη μαμά του, καθώς η φήμη τους έχει ξεπεράσει πια τα αυστραλιανά σύνορα.

Πηγή: in.gr