ε ένα αναμφίβολα κακόγουστο αστείο προχώρησε η νεολαία του βελγικού κόμματος «Ανθρωπιστικό δημοκρατικό Κέντρο». Η νεολαία του κόμματος δημοσίευσε σε ιστοσελίδες τα συλλυπητήριά της για τον... δήθεν «θάνατο» του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρέιντερς εξαίροντας το χαρακτήρα και το έργο του(!)

Ο ίδιος ο υπουργός, που εκπροσωπεί το κόμμα «Μεταρρυθμιστικό κίνημα», πληροφορήθηκε το... «θάνατο» του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Δημοκρατία του Κονγκό, και δεν διασκέδασε με την αποτυχημένη απόπειρα χιούμορ των νεολαίων. Ο σοκαρισμένος Ρέιντερς εξέφρασε την απορία του σχετικά με το ότι οι βελγικές ιστοσελίδες δημοσίευσαν χωρίς διασταύρωση τα «χιουμοριστικά» συλλυπητήρια των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο υπουργός απαιτεί δημόσια συγγνώμη από τους εμπνευστές του «θανάτου» του: «Εκπλήσσομαι ότι ένα άρθρο σαν κι αυτό δημοσιοποιήθηκε με τη δικαιολογία του χιούμορ. Δεν απαιτώ συγγνώμη αποκλειστικά για μένα, αλλά και για τους ανθρώπους που είδαν το άρθρο στο διαδίκτυο και έπαθαν σοκ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr