Συμμετέχοντας στο project με την ονομασία «Build up Japan», το οποίο χρηματοδότησε η εταιρεία LEGO προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων παρουσίας της στην ιαπωνική αγορά, 5.000 παιδιά κατασκεύασαν την Ιαπωνία χρησιμοποιώντας πάνω από 1,8 εκατομμύρια από τα διάσημα τουβλάκια. Το έργο, που ξεκίνησε από τον προηγούμενο Μάρτιο και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, παρουσιάστηκε στο Τόκιο κερδίζοντας τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων, οι οποίοι είδαν έναν φουτουριστικό χάρτη της χώρας τους εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από LEGO.

Τα LEGO αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια για τα παιδιά ανά τον κόσμο, όχι μόνο επειδή είναι διασκεδαστικά αλλά -κυρίως- γιατί προσφέρουν έμπνευση και καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών ηλικιών (και των μεγαλύτερων!).

Αντί να φτιάξουν εκ νέου τα ήδη υπάρχοντα μνημεία της χώρας, τα παιδιά κλήθηκαν να φανταστούν και να δημιουργήσουν την Ιαπωνία όπως θα ήθελαν να μοιάζει στο μέλλον. Έτσι γεννήθηκε μια εκπληκτική μητρόπολη που εντυπωσίασε τους πάντες.

Δείτε τις φωτογραφίες!

[via