Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το εστιατόριο «The Clink» στο Κάρντιφ της Ουαλίας άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στους λάτρεις της γκουρμέ κουζίνας μέσα από της… φυλακής τα σίδερα, σερβίροντας γαστριμαργικά πιάτα διά χειρός σεφ… βαρυποινιτών! Έστω κι αν δεν είναι πρώτο στις επιλογές σας το γεγονός να δειπνήσετε μέσα σε ένα εστιατόριο εντός φυλακής, το… νεόκοπο «The Clinik» μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη και μάλιστα να γίνεται μεγάλοι φαν του.

Εγκληματίες, κλέφτες και παράνομοι παντός τύπου βγάζουν τις φόρμες των κρατουμένων και φοράνε ποδιές και κοστούμια σεφ, «ξεδιπλώνοντας» ο καθένας με το δικό του τρόπο τις… μαγειρικές του ικανότητες.

Κι αν ακόμη δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα εστιατόριο μέσα στην φυλακή, το «The Clinik»… υπόσχεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας φαγητό μέσα σε ένα… εξαιρετικό περιβάλλον.

«30 κρατούμενοι θα μαγειρεύουν και θα σερβίρουν περίπου 90 άτομα στους χώρους του εστιατορίου, όλοι κοντά στην αποφυλάκιση και χωρίς καμία σχέση με ναρκωτικά», λέει ο σεφ Alberto Crisci, ιθύνων νους πίσω από το παράτολμο αυτό εγχείρημα.

Βασικός σκοπός του εστιατορίου είναι να βοηθήσει τους κρατουμένους να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους και να έχουν μια δουλειά ολοκληρώνοντας το χρόνο της ποινής τους. Επιπλέον, είναι ένα πρωτοποριακό concept για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό κατά την έξοδό τους για φαγητό.

Το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ αρχικά δεν θα σερβίρει αλκοόλ.

«Εάν όλα πάνε καλά, θέλουμε να ανοίξουμε άλλα 4 εστιατόρια σε φυλακές μέσα στον επόμενο χρόνο», συμπληρώνει ο σεφ.

[via