Με μία πρωτότυπη προσφορά προσπαθεί μία ομάδα νοσοκόμων να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η Δανία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΒC, επτά παιδικοί σταθμοί της Δανίας, προσφέρουν στους γονείς δωρεάν φύλαξη των παιδιών τους για δύο ώρες κάθε Πέμπτη, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να αυξήσουν τα μέλη των οικογενειών τους...

Σύμφωνα με την Dorte Nyman υπάλληλος ενός εκ των παιδικών σταθμών ήδη έχουν ανταποκριθεί αρκετοί γονείς ωστόσο πολλοί από αυτούς παραδέχθηκαν ότι αν και δέχτηκαν την προσφορά με χαρά, το έκαναν μόνο και μόνο για να καταφέρουν να περάσουν ένα ήρεμο απόγευμα στο σπίτι.

Οι ιδιοκτήτες των επτά παιδικών σταθμών που συμμετέχουν στο εγχείρημα δηλώνουν ότι με την κίνηση αυτή θέλουν να προσελκύσουν κυρίως την προσοχή της κυβέρνησης ώστε να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη Δανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δανία βρίσκεται στην 185 θέση γεννήσεων σε 221 χώρες παγκοσμίως. Ωστόσο στο εγχείρημα υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης όπως αναφέρει η Dorte Nyman καθώς «χωρίς χρήματα, δεν μπορούμε να φροντίσουν τα παιδιά καλά, και αν δεν υπάρχουν αρκετά παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους».
TAGS