Γερμανοί πυροσβέστες απεγκλώβισαν έναν γυμνό άνδρα που είχε παγιδευτεί σε στενή καμινάδα στο κεντρικό Βερολίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο άνδρας βρέθηκε μέσα στην καμινάδα, σίγουρα, όμως, δεν ήταν ο Άγιος Βασίλης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί που άκουσαν τις κραυγές του άνδρα κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία για να απεγκλωβίσει τον 39χρονο άνδρα είχε σφηνώσει σε βάθος 10 μέτρων μέσα σε μία στενή καμινάδα.

«Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να τραβήξουν το θύμα με γερανό και γάντζο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
«Στην αρχή κρατιόταν από το σκοινί, αλλά ύστερα η δύναμή του τον εγκατέλειψε και χρειάστηκε να βρούμε εναλλακτική λύση» συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Τελικά, οι περίπου 30 πυροσβέστες και οι δέκα αστυνομικοί άνοιξαν τρύπα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, από όπου τράβηξαν έξω το θύμα. Ο 39χρονος έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε 15 λεπτά ανάνηψης, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Υπέστη τραυματισμούς λόγω της πτώσης και εξαιτίας του ελάχιστου ρουχισμού του -δηλαδή της γύμνιας του- κρύωνε πάρα πολύ» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δεν έχει γίνει γνωστό πώς βρέθηκε ο άνδρας μέσα στην καμινάδα. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για έναν άστεγο που το είχε σκάσει από κάποιο νοσοκομείο.

Όσο για το αν ήταν ο Άγιος Βασίλης. Μάλλον όχι, αν και, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, «η πρώτη ερώτηση που μας έγινε ήταν εάν ο άνδρας φορούσε κόκκινα ρούχα και αν είχε πυκνή άσπρη γενειάδα»


Πηγή: in.gr