Ένας επιστάτης που προσελήφθη για τη φύλαξη πολύτιμου ουίσκι 100 ετών αξίας 100.000 δολαρίων (76.000 ευρώ) έχει προβλήματα με το νόμο γιατί αντί να το φυλάξει... αποφάσισε να το πιει μέχρι τελευταίας σταγόνας!

Ο 62χρονος Τζον Σάντερς πρόκειται να δικαστεί καθώς φέρεται να “ρούφηξε” 50 φιάλες από το ακριβό αλκοολούχο ποτό σε μια περίοδο 12 μηνών. Στον Σάντερς είχε ανατεθεί η προστασία του πολύτιμου προϊόντος ενώσο εργαζόταν ως επιστάτης σε ένα ιστορικό πανδοχείο του Πίτσμπεργκ σύμφωνα με την προκαταρκτική ακρόαση της υπόθεσης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα.

Η ιδιοκτήτρια Πατρίσια Χιλ ανακάλυψε το πολύτιμο ουίσκι, κρυμμένο καλά λόγω της ποτοαπαγόρευσης, όταν αγόρασε το ιστορικό κτίριο. Ωστόσο, το Μάρτιο ανακάλυψε σοκαρισμένη ότι στα μπουκάλια δεν είχε μείνει ούτε σταγόνα!

Μετά από επτά μήνες αστυνομικών ερευνών, η Χιλ κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην επιστάτη της, καθώς τα (άδεια) μπουκάλια ήταν γεμάτα με τo DNA του!

Ο Σάντερς αρνείται ότι κατανάλωσε το αλκοόλ, και η βασική γραμμή υπεράσπισής του είναι ότι το “ουίσκι μάλλον εξατμίστηκε, και όντας τόσο παλιό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν και καλό”... Η Χιλ σχεδίαζε να δωρίσει το ουίσκι σε ένα τοπικό μουσείο.