Οι υπεύθυνοι μεγάλης εταιρείας παρασκευής παγωτών της Baskin Robins ανέθεσαν σε ειδικούς του ερευνητικού ιδρύματος Smell & Taste Treatment and Research Foundation με έδρα στο Σικάγο να τους δώσουν απαντήσεις, στο ερώτημα τι αποκαλύπτει  για τον χαρακτήρα μας η γεύση παγωτού που προτιμάμε.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του ιδρύματος δρ Αλαν Χιρς τα άτομα που επιλέγουν κάποιο είδος σορμπέ και κυρίως ανανά, πορτοκάλι και βατόμουρο είναι πιο απαισιόδοξα από ό,τι θα φανταζόταν κάποιος, παρά το έντονο χρώμα αυτών των παγωτών, ενώ όσοι διαλέγουν μια γεύση παγωτού σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και αφράτα ζαχαρωτά εντός του (μαρσμέλοου) είναι πολύ καλοί στο να ακούν τα προβλήματα των άλλων.

Οσοι προτιμούν τη βανίλια έχουν την τάση να είναι πιο παρορμητικοί και ιδεαλιστές. Αυτοί που αγαπούν τη σοκολάτα είναι «θεατρικές» προσωπικότητες και... φλερτάκηδες ενώ όσοι αγαπούν την κρέμα με καραμελωμένα φιστίκια πεκάν είναι τρυφεροί και υποστηρικτικοί.

Αναλυτικά, η έρευνα κατέληξε:

Σοκολάτα - Ατομα «θεατρικά», πολύ δραστήρια, που φλερτάρουν έντονα, αισθησιακά και εύπιστα.
Βανίλια - Ατομα παρορμητικά, εύκολα επηρεαζόμενα, ιδεαλιστές.
Φράουλα - Ατομα ανεκτικά, αφοσιωμένα, εσωστρεφή.
Σοκολάτα με μέντα - Ατομα που φιλονικούν, επιφυλακτικά, «σφιχτά» με τα χρήματα.
Σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και μαρσμέλοου - Ατομα επιθετικά, καλοί ακροατές, ελκυστικά.
Σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας και κούκις - Ατομα φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, οραματιστές.
Κρέμα με καραμελωμένα φιστίκια πεκάν - Ατομα υποστηρικτικά, τρυφερά που προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Κρέμα με καφέ - Ατομα σχολαστικά, ευσυνείδητα που αναζητούν την ηθική τελειότητα.
Σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας - Ατομα γενναιόδωρα, ικανά.
Σορμπέ με ανανά, πορτοκάλι, βατόμουρο -  Ατομα αναλυτικά, αποφασιστικά, απαισιόδοξα.