Πορτρέτα με καφέ σε πολυκαιρισμένο χαρτί! (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Πορτρέτα με καφέ σε πολυκαιρισμένο χαρτί! (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Βιβλιοφάγος και λάτρης των παλαιών βιβλίων ο Michael Aaron Williams είναι γνωστός για τις δημιουργίες του από παράδοξα υλικά επάνω σε ακόμα πιο παράδοξους καμβάδες.

Με αφορμή ένα μικρό ατύχημα που είχε ένα πρωινό, όταν ο καφές του χύθηκε πάνω στις σελίδες ενός παλιού βιβλίου που διάβαζε, ο καλλιτέχνης σκέφτηκε να αποτελέσει αυτό το νέο του ζωγραφικό έργο τέχνης. Πορτρέτα από καφέ πάνω σε πολυκαιρισμένα φύλλα βιβλίων που χρονολογούνται τη δεκαετία του 1930.

«Ο καφές δίνει φυσικό χρώμα στα έργα και το αποτέλεσμα ταιριάζει απόλυτα με την παλαιότητα των βιβλίων αλλά και με τις αποχρώσεις που έχει το πολυκαιρισμένο χαρτι», λέει ο ίδιος για τις δημιουργίες του και συμπληρώνει: «Η μείξη της μυρωδιάς του καφέ με το μελάνι στις σελίδες των βιβλίων είναι απίθανη. Το άρωμα που προκύπτει, μοναδικό». Και μετά τις πρώτες απόπειρές του, τα θετικά σχόλια των φίλων και γνωστών τον έκαναν να χωθεί στις βιβλιοθήκες και σε βιβλιοπωλεία ψάχνοντας παλιά περιοδικά και βιβλία. Και μετά στο καφεκοπτείο για τον πιο αρωματικό καφέ…

Πηγή: perierga.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο