Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν μια μέρα χωρίς πλοήγηση στο Internet ή σύνδεση στο facebook αλλά μια οικογένεια από τον Καναδά ζει σε συνθήκες 1986 εδώ και έναν χρόνο, ως μέρος ενός κοινωνικού πειράματος.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν ο Blair McMillan ζήτησε από τον πεντάχρονο γιο να βγουν έξω για παιχνίδι καθώς ο καιρός ήταν εξαιρετικός. Ο μικρός αρνήθηκε λέγοντας ότι προτιμά να παίξει βιντεοπαιχνίδια στο iPad. Η απάντηση ήταν σοκαριστική για τον πατέρα που θυμήθηκε ότι εκείνος σαν παιδί δεν έμενε ποτέ μέσα, το αντίθετο!

Τότε μια φαεινή ιδέα του ήρθε: να δείξει στα παιδιά του πώς ήταν η ζωή το 1986, τότε που δεν υπήρχε η τεχνολογία, τουλάχιστον όχι τόσο αναπτυγμένη. Από τον Απρίλιο λοιπόν οι McMillans έχουν εγκαταλείψει κάθε σύγχρονη τεχνολογία και ζουν σε συνθήκες 1986 (χρονιά που γεννήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του). Έτσι η οικογένεια δεν έχει Ιnternet, έχουν μια παλιά τηλεόραση του 1980, ένα κασετόφωνο, ενώ πέταξαν τα κινητά, έσβησαν το email και χρησιμοποιούν κανονικό τηλέφωνο και ταχυδρομείο με πραγματικές επιστολές.