Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα βρέθηκε ο φωτογράφος Nick Brandt, όταν πλησίασε τις ακτές της λίμνης Νέιτρον στην Τανζανία. Ο φωτογράφος αντίκρυσε κουφάρια από διάφορα μουμιοποιημένα ζώα, καθώς ό, τι πέφτει στα νερά της μετατρέπεται σε πέτρα!

Η θερμοκρασία των νερών της φτάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου, ενώ επίσης  η αλκαλικότητά τους φτάνει το 10.5 της κλίμακας pH. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της λίμνης είναι η υψηλή συγκέντρωση σε νάτριο, με αποτέλεσμα όσα ζώα πεθαίνουν στα νερά της να πετρώνουν! 

Εξαιτίας της φύσης των νερών, η λίμνη φιλοξενεί μόνο ένα είδος ψαριού, το λεγόμενο Alcolapia latilabris καθώς και κυανοβακτήρια, έναν τύπο φυκιών με πράσινο ή μπλε χρώμα. Ωστόσο, η λίμνη αυτή αποτελεί τη μοναδική περιοχή στην ανατολική Αφρική, όπου μπορούν να αναπαραχθούν τα περίπου 2,5 εκατομμύρια φλαμίνγκο, που τρέφονται με φύκια.

Τα φλαμίνγκο, τις περισσότερες φορές παγιδεύονται στο νερό, καθώς όταν η λίμνη εξατμίζεται, ο χώρος γεμίζει με μικρά νησάκια από αλάτι στα οποία κάθονται τα φλαμίνγκο, αλλά όταν η λίμνη γεμίζει ξανά, παγιδεύονται γιατί το νερό είναι τόσο «βαρύ», που δεν μπορούν να ξεφύγουν και μετατρέπονται σταδιακά σε απολιθώματα.