Blood Lime: Κατακόκκινο σαν… αίμα! (φωτό)

Blood Lime: Κατακόκκινο σαν… αίμα! (φωτό)

Σην οικογένεια των εσπεριδοειδών υπάρχουν αρκετά είδη με κατακόκκινη σάρκα, με γνωστότερο το πορτοκάλι σαγκουίνι.

Σε αυτή την κατηγορία έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα «ξινό», το γνωστό λάιμ, το οποίο χρησιμοποιεόται πρωτίστως για το χυμό του σε διάφορες σαλάτες ή σε γκουρμέ επιδόρπια. Κι αν το πράσινο λάιμ, αυτό που είναι ευρέως γνωστό, είναι ιδιαίτερα ξινό, το κόκκινο είναι πολύ πιο γλυκό από τα συνηθισμένα.

Γνωστό με την κοινή ονομασία «blood lime» (σ.σ. «λάιμ-αίμα) και με την επιστημονική Synsepalum dulcificum, αποτελεί ένα από τα πλέον παράδοξα είδη της κατηγορίας των εσπεριδοειδών. Χρησιμοποιείται σε χυμούς και σε γλυκά, ενώ η εμφάνισή του δεν μπορεί παρά να προκαλέσει εντύπωση. Επιπλέον πολλοί σεφ χρησιμοποιούν τα κόκκινα λάιμ σε κοκτέιλ και smothies, ενώ καλλιεργούνται ευρέως στην Αυστραλία.

 

Πηγή: perierga.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο