Τα Puffin είναι πουλιά της θάλασσας που ζουν σε περιοχές του βόρειου Ατλαντικού και του βόρειου Ειρηνικού ωκεανού. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το έντονα χρωματισμένο ράμφος, ιδιαίτερα την περίοδο της αναπαραγωγής.

Τρέφονται βασικά με ψάρια και αναπαράγονται σε μεγάλες αποικίες σε παράκτιους απότομους βράχους ή νησιά και φωλιάζουν στις ρωγμές των βράχων ή σε λαγούμια στο έδαφος.

Το φτέρωμά τους είναι μαύρο ή ασπρόμαυρο, είναι κοντόχοντρης κατασκευής και τα πολύχρωμα ράμφη τους αλλάζουν απόχρωση και γίνονται λιγότερο έντονα μόλις παρέλθει η περίοδος αναπαραγωγής. Είναι δεινοί κολυμβητές και πετούν με γρήγορο φτρούγισμα που μπορεί να φτάσει τα 400 χτυπήματα το λεπτό!