Την μεγάλωναν, την τάιζαν (με το παραπάνω), την φρόντιζαν και έπαιζαν μαζί της αλλά τώρα ο Δήμος θέλει να τους την πάρει: Η οικογένεια Κίρκμαν στην Πενσακόλα της Φλόριντα κινδυνεύει να χάσει την Buttercup, ένα δίχρονο γουρουνάκι που ζυγίζει μόλις 113 κιλά.

Την καταγγελία έκανε κάποιος... καλοθελητής γείτονας που επικαλείται τη διαχρονική απαγόρευση κτηνοτροφίας εντός των δημοτικών ορίων.

Η οικογένεια Κίρκμαν, δηλαδή το ζευγάρι και τα δύο μικρά παιδιά του, δεν θέλει με τίποτα να αποχωριστεί την Buttercup (το όνομά της είναι είδος λουλουδιού). Όμως, ο Δήμος έδωσε προθεσμία έξι μηνών στην οικογένεια να συμμορφωθεί με την νομοθεσία -είτε δηλαδή να διώξει το γουρούνι, είτε να μετακομίσουν όλοι μαζί εκτός δημοτικών ορίων.

Η υπερασπιστική γραμμή που κρατά η οικογένεια είναι πως η νομοθεσία απαγορεύει την κτηνοτροφία -αλλά η Buttercup, επιμένουν, είναι κατοικίδιο. «Δεν θα την σφάξουμε για να την φάμε, ούτε θα την πουλήσουμε» λέει η εννιάχρονη κόρη Μόλι, που εξηγεί ότι το γουρουνάκι «δεν μένει σε στάβλο, μένει στο δωμάτιό μου».