Η κοινότητα του Μπόουεν στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας είναι σοκαρισμένη και ανάστατη από την κλοπή μίας από τις ατραξιόν της πόλης -συγκεκριμένα, του τεράστιου μάνγκο της, βάρος επτά τόνων και ύψους δέκα μέτρων. Οι υποθέσεις για το κίνητρο αφθονούν...

Το «Big Mango» (Μεγάλο Μάνγκο) είναι ένα από τα 150 «big» αντικείμενα που έχουν διασκορπιστεί σε μικρές πόλεις της αυστραλιανής ηπείρου για ως αξιοθέατα. Από το πρωί της Δευτέρας, είναι άφαντο.

Όπως ανακοινώθηκε, oι κάμερες ασφαλείας του πάρκου στο οποίο βρισκόταν το έκθεμα κατέγραψαν τους αδίστακτους ληστές. Ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα έφεραν τη νύχτα γερανό στο σημείο, με τα οποία σήκωσαν το μάνγκο. Το ύποπτο, όπως αναφέρουν επί παραδείγματι οι αυστραλιανοί Brisbane Times, είναι ότι στην αστυνομία άργησε πάρα πολύ να υποβληθεί αναφορά για την κλοπή

Έτσι, ορισμένοι έχουν αρχίσει να μην αποκλείουν να πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο. Οι διαχειριστές του πάρκου, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, διαψεύδουν πως πρόκειται για φάρσα ή κόλπο. Το τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος ένα τεράστιο μάνγκο είναι (εφόσον αποκλειστεί το διαφημιστικό κόλπο) πέραν λογικών υποθέσεων. Το πάρκο ευλεπιστεί ότι για αυτόν τον λόγο το μάνγκο θα εμφανιστεί αργά ή γρήγορα.

Μέχρι τότε, οι επισκέπτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλες μικρές πόλεις της Αυστραλία για να θαυμάζουν τα υπόλοιπα διασκορπιμένα εκθέματα της (κάπως κιτς) σειράς «big», όπως τη Μεγάλη Μπανάνα, τη Μεγάλη Φράουλα και τα διάφορα Μεγάλα Μήλα και Μεγάλα Πορτοκάλια.

TAGS