Άσχημα ξεκίνησαν οι διακοπές ενός ζευγαριού ιαπώνων στις ΗΠΑ, καθώς η ιδέα να νοικιάσουν αυτοκίνητο και να κυκλοφορήσουν σε δρόμο της Γιούτα κατέληξε να πέσουν θύματα καταδίωξης από την αστυνομία.

Όπως γράφει η Japan Times, όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό εντόπισε το όχημα να κινείται με ταχύτητα 60χλμ/ώρα σε αυτοκινητόδρομο, κάνοντας περίεργους ελιγμούς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε η καταδίωξη. Η οδηγός -όπως ισχυρίστηκε μετά- πανικοβλήθηκε βλέποντας και ακούγοντας τόσες σειρήνες γύρω της με αποτέλεσμα να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το κυνηγητό κράτησε περίπου 11χλμ μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί, επειδή οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει στην άσφαλτο τα ειδικά καρφιά, ώστε να σκάσουν τα λάστιχα. Το όχημα περικυκλώθηκε από αστυνομικούς με όπλα που ζητούσαν από οδηγό και συνοδηγό να κατέβουν. Τελικά τους έβγαλαν από το αυτοκίνητο, ενώ στο πίσω κάθισμα το 7χρονο παιδί τους έκλαιγε.

Όταν οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν να κάνουν με μεθυσμένο οδηγό, αλλά με ιάπωνες που δεν μιλούσαν καθόλου καλά αγγλικά, κατέβασαν τα όπλα και αναζήτησαν σε όλη τη Γιούτα έναν αξιωματικό που να μιλά τη γλώσσα.

Όταν τελικά τα κατάφεραν, η οδηγός εξήγησε ότι δεν κατάλαβε ότι οι σειρήνες ήταν για εκείνη και ότι ουσιαστικά αύξησε την ταχύτητά της για να διευκολύνει τα περιπολικά σε μια άλλη καταδίωξη. Δεδομένου ότι δεν τραυματίστηκε κανένας, η αστυνομία δεν άσκησε δίωξη. Πάντως, ένας από τους αξιωματικούς της αστυνομίας εμφανίστηκε μάλλον δύσπιστος με την όλη συμπεριφορά της οδηγού. 

«Τα χρώματα που έχουν οι σειρήνες των περιπολικών δεν διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Άσχετα από χώρα και εθνικότητα, όταν αρχίζει η σειρήνα, ο κόσμος σταματά» τόνισε.