Ο Σινγκ Μπαταουρίγια, ινδός δικηγόρος και γνωστός για την εκκεντρικότητά του, αποφάσισε να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, απευθυνόμενος σε διεφθαρμένους και απατεώνες που θέλουν να τον ακολουθήσουν. 

Όπως μετέδωσε το BBC, το κόμμα φέρει την επωνυμία Khap -«Κόμμα του ιδιαίτερου πολιτικού»- και ζητά την ψήφο των πολιτών στις εκλογές στο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου διεκδικεί την εκλογή του ο Ραούλ Γκάντι από τη γνωστή ιστορική οικογένεια της χώρας. 

Η γιαγιά του ήταν η πρωθυπουργός Ίντιρα Γκάντι, η οποία δολοφονήθηκε το 1984, ενώ ο πατέρας του Ρατζίβ, επίσης πρωθυπουργός, δολοφονήθηκε το 1989.

Ο Μπαταουρίγια βγήκε την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους της πόλης Αμέτι με ένα τεράστιο πανό στο οποίο έγραφε: «Μόνο οι διεφθαρμένοι, οι απατεώνες και οι δολοπλόκοι μπορούν να έρθουν μαζί μου». Ο ίδιος πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι μοναδικός σκοπός του είναι να φέρει το καυτό ζήτημα της διαφθοράς στην επικαιρότητα.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έχουν καμία σημασία για μένα. Με ενδιαφέρει να στρέψω την προσοχή του εκλογικού σώματος στα καυτά ζητήματα», τόνισε. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη εκκεντρική εμφάνιση του συγκεκριμένου πολιτικού. Το 2012 είχε ιδρύσει ένα άλλο κόμμα με την επωνυμία «Pol Khol» (αποκαλύπτοντας μυστικά). Εμφανίστηκε δε στην Εκλογική Επιτροπή για δήλωση συμμετοχής, οδηγώντας κάτι σαν νεκροφόρα.

TAGS