Τα μανιτάρια είναι τέλεια σοταρισμένα, με κρασί, με κρέμα γάλακτος και με δεκάδες άλλους τρόπους, ωστόσο ελάχιστοι μπορούν να φανταστούν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ασφαλέστερων εντομοκτόνων, ιατρικών εμφυτευμάτων και «πράσινων» καυσίμων.

Η «Εποχή των Μυκήτων»;

Ομάδα επιστημόνων που δηλώνουν «φανατικοί» των μανιταριών πιστεύουν ότι μπορεί να μπαίνουμε στην «Εποχή των Μυκήτων», η οποία θα βοηθήσει στη σωτηρία του πλανήτη.

H κύρια πηγή «δύναμης» του μανιταριού βρίσκεται κάτω από τη γη και ονομάζεται μυκήλιο - πρόκειται για έναν διακλαδιζόμενο σωληνοειδή σχηματισμό νηματίων που εκλύουν ένζυμα ικανά να διασπούν το χώμα και τις πέτρες. 

Το μυκήλιο παράγει επίσης ισχυρά χημικά βοηθώντας έτσι τα μανιτάρια να υπερασπιστούν την περιοχή τους και εκλύει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Το μυκήλιο βρίσκεται σύμφωνα με tovima.gr και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μυκητολόγων οι οποίοι πιστεύουν ότι τα μανιτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βελτιωμένων φαρμάκων αλλά και «πράσινων» υλικών, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «New Scientist».