Τον γύρο του κόσμου χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ κατάφερε να κάνει ένας νεαρός Σκωτσέζος.

Ο 19χρονος ταξίδεψε ανά την υφήλιο με εισιτήρια Business Class και διέμεινε σε πολυτελή ξενοδοχεία, εξαπατώντας το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο είχε εργαστεί κατά το παρελθόν.

Πώς το κατάφερε; 

Συνέχισε να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του γραφείου για να κλείνει εισιτήρια και ξενοδοχεία.

Μια ιδέα που του γεννήθηκε από ένα λάθος: Ενώ χρησιμοποιούσε το lounge αεροπορικής εταιρείας πρόσεξε πως ένας προηγούμενος χρήστης, που εργαζόταν για λογαριασμό ταξιδιωτικού γραφείου, δεν είχε κάνει log out από τον λογαριασμό του στον υπολογιστή. Έτσι απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας και τη χρησιμοποίησε για να κλείσει εισιτήρια για το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Αμπού Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη.

Ο Scobie ξόδεψε περισσότερα από 82.000 ευρώ ταξιδεύοντας μεταξύ άλλων στη Σιγκαπούρη, το Λος Άντζελες, το Ντουμπάι, το Οκλαντ, τη Νέα Υόρκη και το Βανκούβερ. Πως το κατάφερε;


Ο 19χρονος χρησιμοποιούσε το όνομά του αλλά και μια σειρά από ψευδώνυμα ενώ δεν ξέχασε και τους φίλους του κανονίζοντας για δύο «κολλητούς» του να μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Κατά την παραμονή του στο Λος Άντζελες διαπιστώθηκαν κάποιες από τις απάτες του και η πτήση της επιστροφής του ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να δανειστεί μετρητά για να μπορέσει να γυρίσει στη Σκωτία, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.